BLOC Associació de Músics de Tarragona Tornar


A l’ABRIL EL MILLOR JAZZ DE CASA A LA CAPSA DE MÚSICA

CAPSA i JAZZ CLUB i DIA INTERNACIONAL DEL JAZZ amb JOSEP Mª DOMÈNECH TRIO + Invitat “Recordant García Lorca”     

30 d’abril, 20:00h 5 € (inclou consumició mínima)    

Per celebrar el Dia Internacional del Jazz a la Capsa de Música gaudirem d’un concert que serà d’una banda una revisita al repertori de la música popular andalusa i de l’altra un record a Federico García Lorca. Aquest va gravar l’any 1931 la Colección de canciones populares antiguas, acompanyant al piano a la cantant i ballarina “La Argentinita, obtenint un gran èxit a l’època. Josep Maria Domènech ha recuperat i arranjat aquestes cançons, portant-les al terreny del jazz i la improvisació tot respectant la línia melòdica. Amb formació de quartet amb el baixista Ramon Teixidó, Joan Rion a la bateria i altre músic invitat, sonaran temes com “Zorongo Gitano”, “Anda Jaleo”,” El café de chinitas” o “La Tarara”.

CAPSA i DIXIE JAZZ CLUB. De-Lovely TGN HOT TRIO plays COLE PORTER 8 d’abril, 18:30h, 5 € (inclou consumició mínima). L’any passat, els Tgn Hot Trio no van deixar a ningú indiferent després del seu insigne concert de retrobament, i aquest any ens ofereixen un altre dia de jazz inspirador i lluminós. El trio, format per John Style (piano), Xavier Pié (saxo soprano) i Quim Solé (bateria) repassa aquest cop els clàssics de Cole Porter, un dels pilars del gran cançoner americà. Lletres sofisticades, ritmes intel·ligents i formes complexes són el tret característic d’aquest compositor de Broadway, que també visqué a Europa, sempre sense estar-se de res, escrivint moltes cançons que posteriorment serien èxits amb sonoritats ideals per a la combinació dels tres instruments que integren TGN HOT TRIO. A l'impuls enèrgic de la bateria, s'afegeix el fons harmònic i rítmic del piano, que alhora està en constant diàleg amb el saxo soprano, buscant sempre que les seves actuacions arribin tant als amants del Jazz com als que mai han presenciat un concert d'aquest gènere. 

CAPSA i DIXIE JAZZ CLUB amb GUILLEM ARNEDO BAND & CELESTE ALÍAS: els musicals d’Oscar Hammerstein II 7 d’abril, 23:30h, 5 € (inclou consumició mínima). Hereus de la tradició jazzística vocal de grans cantants com Frank Sinatra, Billie Holiday o Nat King Cole, l'energia d’aquest grup gira entorn del text i la melodia magistralment interpretades per la reconeguda cantant Celeste Alías. Al seu costat hi figuren Jaume Llombart a la guitarra i Roger Mas al piano, possiblement dos dels músics més interessants de l’actualitat a casa nostra, i la sòlida base rítmica de Dee Jay Foster al contrabaix i el mateix Guillem Arnedo a la bateria, que també lidera aquesta banda d'amants del swing i la poesia. En el seu primer àlbum Let's Sing Again (Swit Records), aclamat per la crítica especialitzada i nominat a varis premis, compten també amb la col·laboració de Jorge Rossy al vibràfon. El 2016 se suma a la banda Michael Kanan, un dels pianistes de jazz més prestigiosos, reconeguts i aclamats de Nova York, per gravar el seu segon àlbum Let's Sing Oscar Hammerstein II, sobre els musicals que aquest famós llibretista va escriure juntament amb Richard Rodgers o Jerome Kern.

DIXIE i ESCOLES A LA CAPSA amb el STO SOLC i WHITE BOY WHITE trio 7 d’abril, 10:30h  El STO Solc és un centre creat el 2004 al Complex educatiu de Tarragona (l’antiga Laboral) com un servei de teràpia ocupacional per a nois i noies que no poden desenvolupar una tasca laboral com a tal, on se’ls ajuden a desenvolupar les seves habilitats personals així com la seva transició a la vida adulta i la relació i integració amb el seu entorn. Els quinze usuaris del centre combinen activitats terapèutiques relacionades amb el món laboral amb tallers d'expressió artística, teatre, manualitats, cuina... i música! Ells seran els propers convidats del cicle Escoles a la Capsa, que aquest cop comptarà amb els WHITE BOY WHITE trio com a “cicerones” musicals. Una banda amb un estil molt personal, on les versions de Swing i Blues s'ajunten i combinen perfectament amb les composicions pròpies. Des de Filadèlfia i acompanyat per dos excel·lents músics de casa nostra, Richard White obrirà el Dixie i Capsa. 

   

 

 


Imatges
Banners

 

Troban’s a les xarxes socials