BLOC Associació de Músics de Tarragona Tornar


L’abril sona a JAZZ a la Capsa de Música

L’abril sona a JAZZ a la Capsa de Música 

 

Ja ho dèiem l’any passat: hem de donar oportunitats i sumar esforços per ampliar l’àrea cultural de Tarragona a la part baixa i als barris de ponent de la nostra ciutat. Des de l’aMt i el seu projecte Capsa de Música, apostem per bastir ponts per què els ciutadans que viuen en àrees a on és difícil aquesta penetració cultural, puguin tindre una oportunitat de viure, de gaudir i en definitiva d’ampliar el seu coneixement en el món de la música.

 

CAPSA i AUDITORI 1.2

Gravació Formacions musicals KM.0

19 d'abril, tarda

La Capsa de Música és molt més que una sala de concerts, i les estratègies promocionals amb TAC 12 i els nous grups de Tarragona, passen per oferir la Capsa de Música per gravar fins a tres temes musicals que serviran després, com a fill argumental amb una entrevista al plató de Tac 12. 

+ info: 

http://www.tac12.tv/programes/auditori-12/item/3000-auditori-1-2-capitol-102

 

DIXIE i ESCOLES A LA CAPSA 

FIREPLACE i el STO SOLC 

27 d'abril, matí

L’àrea formativa de l’aMt s’obre també a altres centres educatius de la ciutat, als quals aquesta activitat pot aportar-les un nou valor al seu dia a dia. Escoles a la Capsa està implementada amb caràcter prioritari a les activitats anuals de l’entitat des de l’any 2015 i com finestra oberta als estudiants. És una de les accions que aporten més singularitat al projecte de l’aMt a la Capsa de Música i que consta d’una visita guiada d’alumnes a les instal·lacions i una “Masterclass”en directe amb una formació musical sobre l’escenari de la sala de concerts en aquest cas els Fireplace.

Sabem per l’experiència que tenim, de la capacitat del projecte per la creació de nous públics i per permetre la interacció directa entre músics i infants i nois-es, i que a més per a molts d’aquests, és la primera ocasió per interactuar amb músics i fins i tot amb la música en directe. 

El centre d’educació especial SOLC, és uncentre de teràpia ocupacional pels nois/és que no poden desenvolupar una tasca laboral com a tal.  El centre té com a objectius clars, el desenvolupament de les habilitats personals dels usuaris, així com la seva transició a la vida adulta i la seva relació amb l'entorn i la integració social. Treballen activitats d'ajustament personal, amb activitats terapèutiques i un llarg etc. 

 

CAPSA i DIXIE JAZZ CLUB 

FIREPLACE

27 d’abril, 23:00h, 5€ 

Els Fireplace, ens transporten vora una llar de foc, on ens resguardem del fred mentre assaborim, absorts i mirant les flames, un got de vi. Uns temes que, com el vi, tenen gust de fusta i de fruita i resulten alguns més dolços i lleugers i altres més secs i amargs. Melodies que desprenen aromes antics, que ens rejoveneixen i amanyaguen els sentits a cada glopada.

La banda neix de les cendres del grup de Rock Fusió tarragoní AppleSmellColourper crear un nou projecte amb essència pròpia. Les composicions del guitarrista Lluís Barceló són interpretades per l’Uri Mas a la veu i la guitarra, en Rafa Lagunas a la bateria, en Noel Alzola al baix fretless, l’Arnau Bonet al saxo i en Miguel González al piano i teclats. El resultat musical bascula entre el Folk i el Jazz, amb incursions en el Rock Acústic, el Funk o el so Canterbury, maridat amb uns cuidats arranjaments vocals aportats pel quartet vocal barceloní Les Fourchettes (Paula Sánchez-Valverde, Iris Di Cassi, Eulàlia Rosa i Elia Piera). Un concert fet amb l’ànima, de composició minuciosa i interpretació acurada i dinàmica, que convida al públic a deixar volar la imaginació i gaudir del gust vermellós i embriagador amagat rere cada nota.

+ info: 

https://www.youtube.com/watch?v=1DHvK63zY4c

 

CAPSA i DIXIE JAZZ CLUB 

XAVIER PIÉ trio

28 d’abril, 18:30h, 5€ 

El saxofonista Xavier Piélidera aquesta formació per tal d’oferir un ampli repertori d’estendards de jazz i composicions pròpies, conjuntament amb dos músics habituals dins l’escena jazzística estatal: el pianista Xavier Monge i el contrabaixista Ignasi González, amb els quals ha realitzat diversos enregistraments i ha actuat per sales i Festivals d’arreu. 

Música de Jazz sense estridències, ideal per a crear un ambient íntim i distès, des de la perspectiva d'un trio instrumental que vol aprofundir en la intensitat de les melodies i la seva capacitat de transmetre emocions.

Xavier Pié, saxo soprano

Xavier Monge, piano

Ignasi González, contrabaix

+ info: 

https://www.youtube.com/watch?v=knutakBx3p8

 

CAPSA i DIXIE JAZZ CLUB 

UCCAT presenta el seu nou disc “Dalt del núvol”

29 d’abril, 20:00h, 5€

ElsUCCATneixen  l’any 99 de la mà del guitarrista Joan Ramos (membre de Metamorfosis,  mítica banda tarragonina dels vuitanta), i del baixista reusenc Isidre Sans, músic d’amplia experiència en diverses formacions (A Tientas, Txala…), incorporant-se l’any següent el pianista ucraïnes Vladimir Potapenko (Garbooz, Sinestres…), completant la banda a les hores amb Pepo Busquets (bt), Gerard Marsal (Sax i flauta) i David Rincón (perc), publicant  l’any 2001  amb aquesta formació el seu primer treball “En transit”.

Després d’una llarga aturada, el 2016 és retroben: Joan, Isidre i Vladimir, i amb la incorporació de Manolo Valero, bateria de llarg recorregut i reconeguda solvència musical (Sinestres, Mantekao, Crossroads….), que completa el quartet que publica aquest any 2018 el seu segon treball “Dalt del núvol”.  El seu jazz és modern, sensible, obert a altres cultures, fusionant-se amb diferents estils (rock, folk, pop, bossa…). Quatre veterans músics de diferents procedències que dóna origen al seu nom: Ucraïna, Cantabria, CATalunya, ens conviden a entrar en el seu particular mon sonor.

+ info: 

https://www.youtube.com/watch?v=AdIn09YvTcw

 

 

CAPSA i GENT GRAN ACTIVA 

Balls de Swing i Jazz

30 d’abril, 18:00h, gratuït

Celebren el Dia Internacional del Jazzd’una forma diferent, amb una aposta ferma per les activitats socials a la Capsa de Música, amb una jornada de portes obertes gratuïtes per donar a conèixer a la ciutadania, el treball que fa la Gent Gran Activa i els seus usuaris amb balls de Swing i Jazz.

Banners

 

Troban’s a les xarxes socials