LITERATURA   
NOM I COGNOMS Núria Freixa i Domènech
PROFESSIÓ Activitats artístiques.
LLOC DE NAIXEMENT Manlleu (Osona)
ANY DE NAIXEMENT 1951
LLOC DE RESIDÈNCIA Tarragona
ADREÇA Boscos de Tarragona
TELÈFON 669 798 724
ADREÇA ELECTRÒNICA nuriafreixadomenech@gmail.com


@nuria_freixa
nuria.freixa
Bloc http://www.pinzelladesdart.blogspot.com
 • ÀMBIT ARTÍSTIC Literatura, Arts escèniques
 • DEFINICIÓ DE LA TASCA CREATIVA

  La meva tasca creativa es conforma entorn de la paraula: poemes, relats, recitals, teatre...participant en projectes o endegant-los. Sempre a prop de l'art.

 • INTERESSOS

  Literaris i teatrals. La paraula i l'escena.

 • OBRA PUBLICADA/EDITADA

  El proper 18 d'octubre de 2016 tinc previst presentar el meu primer poemari infantil: "Versos a Galet" d'Ed. Neopàtria.

  Alguns poemes o relats han estat publicats en reculls, i algun altre en el llibre de text de llengua catalana de 2n, d'Editorial Cruïlla; d'altres en revistes i/o en blogs. S'han passejat també per escoles i escena.

 • ACTIVITATS REALITZADES

  Presento a la Biblioteca de Torredembarra, el 18 d'octubre de 2016, el poemari infantil i juvenil: "Versos a galet" Poemes d'escola i carrer d'Editorial Neopàtria.

  Des del 2014 formo part de:" Teatre Dona", de Barcelona, dirigit per l'actriu i escriptora Araceli Bruch Pla, on donem veu i portem a escena el treball de creadores en el món del teatre, la literatura, i les arts en general, per tal de fer-les visibles.

  Els darrers treballs han estat: " Les nostres poetes de capçalera" a la casa Elizalde i a la Fundació "Felícia Fuster" de Barcelona, així com a l'espai Rusinyol, a Manlleu ( Osona).

   "Quan les dones fumen", estrenat a la casa Elizalde, viatja ara a Mallorca on, el proper 10 de setembre , es representarà als jardins de la Casa Museu de Llorenç Vilallonga, amb les actrius: Assun Planas, Araceli Bruch, i jo mateixa. Col.labora en el projecte Gypsy Nello. 

  Estic lligada per la paraula i els afectes amb el grup de relataires: "Tarats pels Relats" on creixem junts nuant històries, participant en concursos o enllaçant relats amb altres disciplines, com ara  en el relat: "A pastar fang", que va pujar a escena en el "Tornemi", de Sant Hilari de Sacalm, novembre 2014, i  que fóu inspirador d'un magnífic tapís.

  També, a Sant Joan de les Abadesses, s'escenifiquen les cartes d'amor finalistes del Certamen del 2014  i que enguany, 2016, s'han aplegat en un recull.

  El 2015, juntament amb Esther Escorza, endeguem lectures dramatitzades: "Paraula de Dona", a la Biblioteca de Salomó, i a la Pineda de Vila Seca, un treball que pot continuar fent camí.

  En la vessant teatral vaig interpretar, juntament amb Vicenç Cañón, "Les ales de la papallona", de Montserrat Mas, dirigida per Mercè Sardà, al Teatre Metropol de Tarragona en la programació de primavera 2011. També va pujar a escena al teatre de la Nou de Gaià el setembre del mateix any. 

  A partir del 2011 aparco per un temps la vessant teatral i m'endinso en l'escriptura, on assoleixo alguns reconeixements que m'esperonen.

  He col·laborat i col·laboro en la dramatúrgia, o bé en recitals poètics, en la presentació de llibres, com ara: " Eròtiques i despentinades", a cura d'Encarna Sant Celoni, obra que recull cent anys de poesia en veu de dona. " Em sento estafada" d'Araceli Bruch, una mirada per la vida i obra de Simone de Beauvoir. "Tot el que s'ha de saber abans d'estimar-me", de Gerard Guix, premi Ciutat de Tarragona. He prologat i presentat el recull de contes de Totlletres: "Unes quantes històries de viatges".  

  Participo en passejades literàries, com ara a la Nou de Gaià, 2011.

  El 2008 neix: "Pinzellades d'art", Projecte Multidisciplinar, creat a quatre mans juntament amb Patxi Marichalar que, partint d'un plec de poemes d'autoria pròpia, enllaça la veu, el cant, el piano i la pintura. Podeu veure els artistes que el van fer possible i les representacions que se n'han fet a: pinzelladesdart.blogspot.com

  El 2007 duc a escena, a dues veus, amb Coia Valls : " Qui ha mort una poeta", poesia escènica de Cinta Mulet, dirigida per Vicenç Cañón.

  Participo en el curtmetratge: La flor del final, Július 2006, a la Ciutat de Vic, sota la direcció de Xevi Vila.

  He format part, des del 2001 al 2006, de la companyia de teatre amateur CIA 45RPM, dirigida per Vicenç Cañón, amb la qual he representat  diverses obres: "Dones, dones", "Carrer de les petxines,14", "Qui ho havia de dir", "Teatru"... a més d'accions de carrer, lectures, esquetxos diversos, cloenda de les jornades 6/12 de Jaume Cela a la UAB de Bellaterra i colaboracions d'àmbit social.

  Sóc mestra, la millor professió. 

   

 • PREMIS OBTINGUTS

  Primer premi en el XXè Concurs de Poesia Ametista d'Arbúcies, abril 2015.

  Segon premi de poesia del Mercat de les Lletres d'Igualada, setembre 2015.

  Finalista del Certamen de les Cartes d'Amor  de Sant Joan de les Abadesses, 2014.

  Finalista del Concurs de les Cartes d'Amor de Calafell, 2015.

  Microrelat guanyador del REC d'Igualada, 2014.

  Relat guanyador del Concurs de "Relats de Mar" del col·lectiu: " Tarats pels Relats".

 • ALTRES INFORMACIONS

  Manlleuenca, filla de la boira, resideixo fa un plec d'anys a Tarragona, ran de mar, encara que, darrerament, podríem dir que sóc nòmada.

  Estimo la paraula, el vers, el que es diu i el que s'endevina. L'escena, la lectura, les tertúlies, i més que res desfullar els dies amb la gent que estimo.

  Vaig escollir la millor professió, la de mestra, i duc l'altre aferrada a la ploma.

 • QUÈ M'AGRADA

  Que cadascú gaudeixi de l'art tant com pugui, en la vessant que més li plagui, perquè l'art és moviment, i el moviment és vida que ens fa créixer i renéixer, i sempre ens salva.

   

Banners

 

Troban’s a les xarxes socials