LITERATURA
NOM I COGNOMS Fina Anglès Soronellas
PROFESSIÓ Professora
LLOC DE NAIXEMENT L’Aleixar
ANY DE NAIXEMENT 1956
LLOC DE RESIDÈNCIA L'AleixarENLLAÇOS A ALTRES PÀGINES

Pàgina web http://www.escriptors.com/autors/anglesf
 • ÀMBIT ARTÍSTIC Literatura
 • DEFINICIÓ DE LA TASCA CREATIVA

  La literatura em serveix per fer evident que hi ha maneres diferents de veure la realitat. Si els lectors -escric literatura infantil- s'arriben a fer seu aquest plantejament potser s'adonaran que el món pot anar d'altres maneres i que hi ha moltes més possibilitats que les 'estàndard': només cal conèixer-les i respectar-les.

  També m'agrada posar en evidència allò que tenim en comú les persones més que allò que ens separa.

 • INTERESSOS

  Creació literària per ella mateixa i també en relació a les altres arts, especialment la música i la imatge: sigui fotografia sigui pintura.

  El pas de la natura a l'art a través de la literatura i la pintura.

  Màxim respecte entre les persones, sentit del comú, sensibilitat, imaginació, valor de la diversitat, naturalitat per a la meva cultura i la meva identitat.

 • OBRA PUBLICADA/EDITADA

  Trobareu una relació en aquesta pàgina.

 • ACTIVITATS REALITZADES

  Un centenar llarg d'intervencions -conferències, fòrums, xerrades- a escoles, entitats culturals, fundacions, ajuntaments, universitat, etc.

  Estrena de cantates i poemes musicats per diversos compositors.

  Experiències de transferència de llenguatges: imatge/textos, des del 1987.

  Ha participat amb textos per a nens (dinars i berenars literaris) en les iniciatives tarragonines que han vinculat literatura i gastronomia: Lletres a Taula (Tardor literària, 2004, 2005 i 2007), La Lletra Petita (2006) i Amb Gust de Lletra (2010).

  Des de l'any 2006, dirigeix i guia la Ruta pictoricoliterària Mir-Manent pels paisatges de l'Aleixar i Maspujols a partir de la publicació de la qual és autora: Un passeig amb els sentits: de la natura a l'art sobre l'obra de Joaquim Mir i de Marià Manent i el paisatge d'aquests pobles del Camp. Inscripcions: http://www.aleixar.altanet.org

 • ALTRES INFORMACIONS

  M'ho passo bé cercant la precisió amb el llenguatge i qualsevol cosa que estigui ben explicada amb paraules, em fa feliç: un text literari, una exposició guiada, un discurs ben travat, un gir en una conversa...

Banners

 

Troban’s a les xarxes socials